Ucuz Ete Ulaşmak da Zor
Kasap ve restoranlar, Et ve Süt Kurumu'nun ucuza sattığı ete de el attı... Bazı Restoranlar daha ucuza et alarak, yemek üzerinden ek kar elde ederken; Kimi kasaplar da ucuza aldığı eti, piyasada iki katı fiyata satıyor...
Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya göre ucuza sattığı ete bazı kasap ve restoranlar da neredeyse abone oldu.
Kimi restoranlar ucuz et ile gelirini katlarken, bazı kasaplar da ucuza aldığı eti iki katı fiyatla satıyor.
Kasaplar kilo sınırını aşmak için et ve Süt Kurumu'dan beşer altışar kişi ile ayrı ayrı et alımı yapınca, markette iki üç günde satılacak et, birkaç saat içinde bitiyor.
onuç böyle olunca da vatandaş, ucuz ete ulaşamıyor.
İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, et satışlarında kişi başı 2 kilo sınırı getirildiğini hatırlatarak "Markette günlerce satılacak etin, birkaç saat içinde bittiğine şahit oluyoruz. Etin marketlerimizde
ucuz olduğunu gören bazı kasap ve restoran sahiplerinin, birkaç kişiyi markete göndererek, reyondaki etlerin hepsini almaya çalıştığı oluyor."
Güzeldere sözlerini şöyle sürdürdü:
Örneğin; 5 kişi, bir araçla marketin önüne geliyor ve ayrı ayrı ikişer kilogram et alıyor. Baktığınızda ayrı ayrı et alıyorlar ama et aynı yere gidiyor. Her vatandaşın ete ulaşabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ancak böyle olumsuz durumlar da
mevcut."
İstanbul PERDER başkanı sözlerini şöyle noktaladı:
"ESK ile yaptığımız protokol kapsamında, ramazan ayı sonuna kadar et fiyatlarında sabitlemeye gitmiştik. Uygulama, devam ediyor. Dernek üyesi yerel zincir marketlerde kilo fiyatı 379 liradan kıyma, 399 liradan kuşbaşı et, 649 liradan biftek, 699 liradan
antrikot ve dana pirzola satılıyor..."
Kimi restoranlar ucuz et ile gelirini katlarken, bazı kasaplar da ucuza aldığı eti iki katı fiyatla satıyor.
Kasaplar kilo sınırını aşmak için et ve Süt Kurumu'dan beşer altışar kişi ile ayrı ayrı et alımı yapınca, markette iki üç günde satılacak et, birkaç saat içinde bitiyor.
onuç böyle olunca da vatandaş, ucuz ete ulaşamıyor.
İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, et satışlarında kişi başı 2 kilo sınırı getirildiğini hatırlatarak "Markette günlerce satılacak etin, birkaç saat içinde bittiğine şahit oluyoruz. Etin marketlerimizde
ucuz olduğunu gören bazı kasap ve restoran sahiplerinin, birkaç kişiyi markete göndererek, reyondaki etlerin hepsini almaya çalıştığı oluyor."
Güzeldere sözlerini şöyle sürdürdü:
Örneğin; 5 kişi, bir araçla marketin önüne geliyor ve ayrı ayrı ikişer kilogram et alıyor. Baktığınızda ayrı ayrı et alıyorlar ama et aynı yere gidiyor. Her vatandaşın ete ulaşabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ancak böyle olumsuz durumlar da
mevcut."
İstanbul PERDER başkanı sözlerini şöyle noktaladı:
"ESK ile yaptığımız protokol kapsamında, ramazan ayı sonuna kadar et fiyatlarında sabitlemeye gitmiştik. Uygulama, devam ediyor. Dernek üyesi yerel zincir marketlerde kilo fiyatı 379 liradan kıyma, 399 liradan kuşbaşı et, 649 liradan biftek, 699 liradan
antrikot ve dana pirzola satılıyor..."