GELİŞMELER

İsrail Ordusu Gazze'de İşgali Genişletiyor

İsrail ateşkesi bozmasının ardından Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor... Bir hastane daha bombalandı; Hamas siyasi büro üyesi  yaşamını yitirdi. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli ise yaralı...

İsrail ateşkesi bozmasının ardından Gazze'deki katliamlarına devam ediyor.

Bugüne kadarki saldırılarda Gazze'de 34 hastane hizmet dışı kalmıştı..

İsrail ordusu yerlebir ettiği sağlık kuruluşlarına yenisini ekledi.

Gazze Şeridi’ndeki Nasır Hastanesi’ni vurdu.

Hamas, siyasi büro üyesi İsmail Berhum'un saldırıda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail ordusu'nun Gazze'yi tekrar hedef alması sonucunda çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 670'ten fazla Filistinli hayatını kaybetti, 1200'ü aşkın kişi yaralandı.

Ateşkesi bozan İsrail, Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceğini duyurdu.

Sınır Tanımayan Doktorlar yetkilileri Batı Şeria'daki durumun ise onlarca yıldır görülmemiş bir yıkım olduğunu belirtti.

10 binlerce yerinden edilmiş kişinin uygun barınak ve temel hizmetlere erişimden yoksun olduğu bildirildi.

Ürdün'den, İsrail güvenlik kabinesine kınama geldi.

Gazzelilerin zorla göç ettirilmesini "koordine etmek" için Savunma Bakanlığı bünyesinde bir birim kurulması kararınının onaylamasına tepki gösterildi.

Açıklamada "Filistinlilerin topraklarındaki varlığını hedef alan tüm İsrail uygulamaları geçersizdir" ifadeleri yer aldı.

Netanyahu'nun ise Suriye'de Baas rejiminin devrilmesiyle "Türkiye'nin artan etkisine" ilişkin güvenlik yetkilileriyle toplantı gerçekleştireceği belirtildi.

Bir haber sitesinde, Suriye yönetiminin ekonomik, askeri ve siyasi yardım alma karşılığında Humus ilinde bir askeri üssü Türk ordusuna devretmek için görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

Humus'un doğusunda görülebilecek bir "Türk askeri varlığının" İsrail'i ciddi ölçüde endişelendirdiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, Mısır’daki İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Toplantısı'nda konuştu.

Fidan, "Bölgede İsrail durdurulmadan barış mümkün değildir" ifadelerini kullandı.