Ressam Karabüyük, Van Gogh'un Eserlerini "İnsan Boyama" Tekniğiyle Yeniden Yaptı

Ressam Murat Karabüyük, Vincent van Gogh'un "Arles'daki Yatak Odası" adlı eserini üç boyutlu olarak oluşturdu, ünlü Hollandalı ressamın otoportresini de "insan boyama" tekniğiyle öğrencisinin yüzüne işledi.

Karabüyük'ün, 5. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali'nde sergilenen eseri, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Çalışmasında, Vincent van Gogh'un "Arles'deki Yatak Odası" adlı tablosunu festival alanında üç boyutlu olarak kuran Karabüyük, aynı zamanda öğrencisi Enes Birbilen'i de van Gogh'un otoportresine uygun fırça darbeleriyle boyadı. Hollandalı ressamın otoportresindeki kıyafetlere uygun şekilde giyinen Erbilen, festival boyunca, üç boyutlu oluşturulan "Arles'daki Yatak Odası"nda yer aldı.

"Değişik aktivitelerle insanların resme olan ilgisini artırmaya çalıştım"

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olan Murat Karabüyük,  "insan boyama" tekniğiyle öncelikli amacının, iki boyutlu çizimleri üç boyutlu ortamlara aktarmak olduğunu söyledi.

İnsan boyamanın yanı sıra yağlı boya, duvar resimleri ve sokak resimleri yaptığını ifade eden Karabüyük, resmin "her şeye çizilebileceğini" göstermeyi amaçladığını, kahve üzerine resim yapmak, insan vücudunu tuval gibi kullanmak ve suya resim yapmak gibi farklı yöntemler kullandığını anlattı.

Fırça darbeleriyle insanları tanınmış ünlü simalara benzetebildiğini söyleyen Karabüyük, "Bu şekilde değişik aktivitelerle insanların resme olan ilgisini artırmaya çalıştım." dedi.

Sergi kapsamında tuval gibi kullandığı bir kişiyi Vincent van Gogh'a benzettiğini belirten Murat Karabüyük, "Van Gogh'u kendi tarzında, fırça vuruşu tarzında çizmeye çalıştık." diye konuştu.

Ressam Karabüyük, "Suyun üstüne bile resim yapabiliriz. Yeter ki onun tekniğini bulalım, yeter ki o konuda elimizi geliştirelim." değerlendirmesinde bulundu.