YURT HABERLERİ

Başsavcılık Duyurdu

Ekrem İmamoğlu'nun Başsavcı Akın Gürlek hakkındaki ifadeleri üzerine soruşturma başlatılmıştı. Bu kez de X ve benzer platformlarda aynı şekilde paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözlatına alındı.

Bu arada, Cezaevindeki Ahmet Özer, Beşiktaş soruşturmasında da tutuklandı. savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Özer, başkan sıfatıyla ihale süreçlerinde herhangi bir sorumluluğunun olmadığını savundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerinin hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Tehdit ve hedef gösterme suçuyla İmamoğlu hakkında resen soruşturma başlattı....

Başsavcılı, X ve benzer platformlarda aynı şekilde paylaşım yapanlar hakkında da soruşturma başlatıldığı açıklandı.

CHP'nin Manisa Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Mertcan Üreten ile Sinan Alp isimli vatandaş gözaltına alındı.

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakında ihale yolsuzluğu soruşturması kapsamında da tutuklama kararı verildi.

Özer ifadesinde "Dosyaya konu 2 ihale sürecinde en ufak bir dahlim yoktur." dedi.

Özer, teklif veren firmaları tanımadığını ve yüklenici firmanın ismini bu zamana kadar duymadığını iddia etti.

"Aziz İhsan Aktaş ismini de bilmiyorum, bu şahsı tanımıyorum." dedi.

Özer'in Avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.