TTS Kongresi Kapanış Seremonisiyle Sona Erdi. Türkiye Bilimin Sesi Oldu

Prof. Dr. Mehmet Haberal bir ilkin daha öncüsü oldu. 2018-2020 yıllarında başkanlığını yürüttüğü Dünya Organ Nakli Derneği'nin  30. Bilimsel kongresi ilk kez, Haberal'ın tek bir imzasıyla İstanbul'da yapıldı. 

Dünyanın dört bir köşesinden 2 bin 500 bilim insanı İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, ay yıldızlı Türk Bayrağı altında buluştu. Yoğun ve verimli geçen Kongre, kapanış seremonisiyle sona erdi.


İstanbul; Dünyanın dört bir köşesinden, 2 bini aşkın bilim insanını ağırladı. Bu gurur tablosunun mimarı; Prof. Dr. Mehmet Haberal. Dünya Organ Nakli Derneği'nin 30. Uluslararası kongresi, Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde ilk kez İstanbul'da yapıldı. Derneğin toplantıları bu yıla kadar Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yapılıyordu. 2018-2020 yıllarında derneğin başkanlığını yürüten Prof. Haberal bu kuralı değiştirdi. Toplantıların bölgesel olmasına ilk bölgenin de bizim bölgemiz olmasına karar verdi.


30. kongrenin adresi olarak da İstanbul'u belirledi. İstanbul Kongre Merkezinin ev sahipliği yaptığı kongre 4 gün sürdü. Başkent Üniversitesi standına ilgi yoğundu. Katılımcılar Prof. Dr. Haberal'a teşekkür etti, kitap imzalattı, bol bol fotoğraf çektirdi.
  
Prof. Dr. Mehmet Haberal, son gün düzenlenen başkanlar toplantısında önemli mesajlar verdi. "Organ naklindeki Tecrübelerimizi gençlerle paylaşıp onları cesaretlendirmeliyiz." dedi. TTS'nin çalışmalarına aktif olarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

  
Kongre, kapanış seremonisiyle sona erdi. Onursal kongre başkanı olarak ilk söz Prof. Dr. Mehmet Haberal'a aitti.  
Daha sonra TTS Başkanı Prof. Elmi Muller kapanış konuşmasını yaptı. 
Prof. Dr. Haberal, Gala Yemeğinde meslektaşlarını ağırladı. 
Başarılı, verimli ve sosyal yönden zengin geçen Kongre, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamakla kalmadı.
Alınan kararlar, paylaşılan çalışmalar dünyaya İstanbul'dan duyuruldu.
Türkiye, bilimin sesi oldu.