EKONOMİ

Borçlar Büyüyor

Vatandaş borcunu ödeyemiyor, yasal takibe düşen sayısı günden güne artıyor.

CHP'nin Haftalık Ekonomi Raporu’na göre, bu yılın ocak-eylül döneminde 1 milyon 8 bin 777 bireysel kredi, 1 milyon 261 bin 958 kredi kartı borcu, ödenemediği için banka ve finans kuruluşları tarafından icra takibine alındı.

Birden fazla kredi ve kart borcu olanlar tek kişi olarak hesaplandığında bu dönemde toplam 1 milyon 660 bin 750 kişi “kara listeye” alındı.

Bu yıl icra takibine alınanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 264 bin 342 kişi arttı. 

Hem banka ve tüketici finans kuruluşları hem de varlık yönetim şirketleri tarafından takipte tutulanların toplamı toplam 4 milyon 164 bin 702 kişiye çıktı.

Rapora göre, icra dairelerine 1 Ocak - 7 Kasım günleri arasında gelen yeni dosya sayısı 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 14.3 oranında artarak 9 milyon 29 bine yükseldi. 

İcra dairelerinde bulunan toplam dosya sayısı 7 Kasım itibariyle 24 milyon 912 bine çıktı. sayı son bir yılda 1 milyon 954 bin adet arttı