EKONOMİ

TÜİK Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, tavuk eti üretimi ocakta yüzde 14,9 artarken yumurta üretimi yüzde 10,1 geriledi...İnek sütü miktarı da aynı dönemde yüzde 2,3 yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 arttı.

Üretim artışı yıllık bazda, ; ayran ve kefirde yüzde 5,1,  yoğurtta yüzde 2,7,  tereyağında yüzde 2,3  oldu.

Üretim; inek peynirinde yüzde 1,1 içme sütünde yüzde 2 düştü.

TÜİK’in açıkladığı bir diğer veri ise Kümes Hayvancılığı Üretimine ilişkindi.

Yıllık bazda, üretim, tavuk yumurtasında yüzde 10,1 azalırken, tavuk etinde yüzde 14,9 arttı, kesilen tavuk sayısı yüzde 11,8 yükseldi.