BITCOIN YENİDEN 120 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI
Piyasa haftanın son işlem gününde hareketliydi. Kur,altın ve borsa dalgalıydı. Bitcoin yeniden 120 bin doların üzerine çıktı. Yurt içinde gözler, gelecek hafta açıklanacak faiz kararına çevrildi.
Kur, altın ve borsa dalgalıydı.
ABD Temsilciler Meclisi'nin kripto paralara yönelik daha net ve sağlam bir düzenleme altyapısı kurmayı hedefleyen üç yasa tasarısını kabul etmesi, kripto para piyasasının toplam değerinin ilk kez 4 trilyon doları aşmasını sağladı.
Hafta başında sert yükseldikten sonra denge arayışına giren bitcoin, yeniden 120 bin doların üzerine çıktı.
Yurt içinde gözler, Merkez Bankasının gelecek hafta açıklayacağı faiz kararına çevrildi.
Beklentiler, politika faizinin 250 baz puan düşürülerek 43 nokta 50'ye indirilmesi.
Ekonomistler, 2025 yıl sonuna ilişkin ortalama faiz tahminini yüzde 36 seviyesinde oluşturdu.
Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yayımladığı verilere göre, yurt dışı varlıklar aylık bazda yüzde 3,3 artışla 362,5 milyar dolara çıktı. Yükümlülükler ise yüzde 0,4 artışla 671,6 milyar dolara ulaştı.
AYLIK %3,3 ARTIŞLA 362,5 MİLYAR DOLAR OLDU
TÜRKİYE'NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ % 0,4 ARTIŞLA 671,6 MİLYAR DOLARA ÇIKTI
Böylece Türkiye’nin net yatırım pozisyonu, önceki aya göre 9,2 milyar dolar iyileşti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, kurulan kapanan şirket verilerini açıkladı.
Rakamlara göre, haziranda kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11, kapanan şirket sayısı da yüzde 27,1 artış gösterdi.
TurkNet, internet ücretlerine 1 Ağustos itibariyle geçerli olacak zam yaptığını duyurdu.
Aylık 499 lira olan internet ücreti yeni zamla birlikte 699 liraya çıktı.
Devlet memurlarına yarım zamanlı çalışma hakkı getiren yönetmelik yürürlüğe girdi.
Buna göre, devlet memurlarının doğum veya evlat edinme sonrasında çocukları ilkokula başlayana kadar yarım zamanlı çalışabilecek.
Yarım zamanlı çalışma kapsamında haftalık çalışma süresi, mevcut sürenin yarısı olarak belirlenecek.
Haftada en az üç gün ve günde en az üç, en fazla sekiz saat çalışılabilecek.
Düzenlemeden her iki eş de yararlanabilecek.