4 Kişinin ölümünde ev yapımı domates konservesi şüphesi

  • 21 Nisan 2017

Adana’da ev yapımı domates konservesiyle menemen yaparak yiyen 4 kişi hayatını kaybetti...Doktorlar ,saklama koşulları nedeniyle konservede bakteri üremesinin zehirlenmeye yol açmış olabileceğini söylüyor; Ancak kesin sonuç adli tıp raporunun ardından ortaya çıkacak...


Olay Adana'nın Yüreğir İlçesinde meydana geldi.

Ev yapımı domates konservesiyle menemen yaparak yiyen aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti...O gün ailede menemen yemeyenlerde bir sorun olmadığı anlaşıldı...4 kişinin Kesin ölüm nedenleri, otopsi sonucuna göre belirlenecek. Ancak Doktorlar ,saklama koşulları nedeniyle ev yapımı konservelerdede bakteri üremesinin zehirlenmeye yol açmış olabileceğini söylüyor

"UYGUN YERLERDE SAKLANAMAZSA BİRTAKIM BAKTERİLER YA DA ZEHİRLİ TOKSİNLER ÜRETEBİLİYOR.İNSANLARI ÖLDÜRÜCÜ BİR ZEHİR OLUŞTURABİLİYOR."

Uzmanlara göre market raflarındaki konservelerde ise kutuların şekli ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerekiyor

"MARKETLERDEKİ KONSERVELERE BAKTIĞIMIZDA KUTUYA DİKKAT ETMELİYİZ.02:23KUTULARIN ŞEKLİNDE BİR DEĞİŞİKLİK VARSA ALINMAMALI.SAKLAMA KOŞULLARINA BAĞLI OLARAK HAZIRLANAN KONSERVE GIDALARDA BAKTERİ OLUŞUP BOZULMAYA NEDEN OLABİLİYOR"

Peki konserve gıdalar nasıl saklanmalı?

"BU TÜR YAPILAN HAZIRLAMA SAKLAMA KOŞULLARI DÜZGÜN OLMAYAN KONSERVE YÜYECEKLER KULLANILMAMALI. LOŞ ORTAMDA BEKLETİLMELİ..AKSİ TAKTİRDE ZEHİRLENME İLE SONUÇLANABİLİR."