Mart'ta süt ve süt ürünleri üretimi düştü

Mart'ta süt ve süt ürünleri üretimi düştü

Mart'ta süt ve süt ürünleri üretiminde düşüş görüldü. İnek sütü üretimi geçen yıla göre yüzde 8 nokta 6 oranında azaldı. Peynir, yoğurt ve ayran üretimi de geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı süt ve süt ürünleri istatistiklerini açıkladı.

Mart'ta inek sütü miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 nokta 6 azaldı.

İNEK SÜTÜ MİKTARI
YILLIK % 8.6 AZALDI

Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 131 bin 961 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 nokta 5 düşüş gösterdi.

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ÜRETİLEN SÜT;
YILLIK 131 BİN 961 TON
BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE; % 18.5 AZALDI

Aynı dönem inek peyniri üretimi de 58 bin 5 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 3 bin 125 ton olarak gerçekleşti.

iNEK PEYNİRİ ÜRETİMİ
YILLIK 58 BİN 5 TON
YILLIK % 10.2 AZALDI

DİĞER PEYNİR ÇEŞİTLERİ ÜRETİMİ
YILLIK 3 BİN 125 TON

Yoğurt üretimi 99 bin 11 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 nokta 5 azaldı. Ayran üretimi de 62 bin 148 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 nokta 3 azalış gösterdi.

YOĞURT ÜRETİMİ
YILLIK 99 BİN 11 TON ÜRETİLDİ
YILLIK 1.5 AZALDI

AYRAN ÜRETİMİ
YILLIK % 2.3 AZALDI
61 BİN 148 TON ÜRETİLDİ

Diğer Haberler
Bu haber için henüz yorum yapılmamış, İlk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum Yaz