Kırmızı et üretimi geriledi

Kırmızı et üretimi geriledi

Kırmızı et üretimi azaldı...Yılın ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 nokta 5 düşüş ile 211 bin 435 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu yılın ilk çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini yayımladı.

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 18 nokta 6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde16 nokta 5 oranında azaldı.Aynı dönem 211 bin 435 ton et üretildi.

Sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 174 bin 52 ton olarak gerçekleşti.

2019 BİRİNCİ ÇEYREK KIRMIZI ET ÜRETİMİ;
BİR ÖNCEKİ ÇEYREĞE GÖRE % 18.6
BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE % 16.5 AZALDI

KESİMHANEDE ÜRETİLEN ET MİKTARI
174 BİN 52 TON

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 nokta 2, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13 nokta 7 oranında azaldı.

2019 BİRİNCİ ÇEYREK SIĞIR ET ÜRETİMİ;
BİR ÖNCEKİ ÇEYREĞE GÖRE % 20.2
BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE % 13.7
AZALDI

Koyun eti üretimi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 33 nokta 7 oranında geriledi.

2019 KOYUN ETİ BİRİNCİ ÇEYREK ET ÜRETİMİ;
BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE % 33.7 AZALDI

Diğer Haberler
Bu haber için henüz yorum yapılmamış, İlk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum Yaz