TÜİK kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı

TÜİK kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılı Ekim-Aralık dönemi kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Toplam kırmızı et üretimi yüzde 23,5 azalarak 259 bin 672 ton oldu..

Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılı Ekim-Aralık dönemi kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı..

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalarak, 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.

KIRMIZI ET ÜRETİMİ
2018 EKİM-ARALIK
%12.1 AZALDI
259 BİN 672 TON

Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 21,8 azaldı; 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi.

SIĞIR ETİ ÜRETİMİ
2018 EKİM-ARALIK
%21.8 AZALDI
239 BİN 703 TON

Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3 azalarak 17 bin 902 ton oldu.

KOYUN ETİ ÜRETİMİ
2018 EKİM-ARALIK
%37.3 AZALDI
17 BİN 902 TON

Diğer Haberler
Bu haber için henüz yorum yapılmamış, İlk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum Yaz