TÜİK su ürünleri istatistikleri

TÜİK su ürünleri istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılına ilişkin su ürünleri istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de su ürünleri üretimi, 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artışla 630 bin 820 tona ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılına ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıkladı.

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu.

SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ %7,2 ARTTI

Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve yüzde 43,8'ini yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.

%42,8'İ DENİZ BALIKLARI
%8,3'Ü DİĞER DENİZ ÜRÜNLERİ

Su ürünleri avcılığı, söz konusu dönemde yüzde 5,7, yetiştiricilik üretimi yüzde 9,1 arttı.

SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI %5,7 ARTTI
YETİŞTİRİCİLİK ÜRETİMİ %9,1 ARTTI

Avcılıkla yapılan üretim 354 bin 318 ton, yetiştiricilik üretimi 276 bin 502 ton olarak hesaplandı.

Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre yüzde 6,9 artarken, iç su ürünleri avcılığı ise yüzde 5,1 azaldı.

Yetiştiricilik üretiminin yüzde 37,6'sı iç sularda, yüzde 62,4'ü denizlerde gerçekleşti.

YETİŞTİRİCİLİK ÜRETİMİNİN %37,6'SI İÇ SULARDA
YETİŞTİRİCİLİK ÜRETİMİNİN %62,4'Ü DENİZLERDE

Deniz ürünleri avcılığıyla yapılan üretimde ilk sırayı yüzde 49 ile Doğu Karadeniz alırken, bu bölgeyi yüzde 24,2 ile Batı Karadeniz, yüzde 14,8 ile Ege, yüzde 7,7 ile Marmara ve yüzde 4,3 ile Akdeniz bölgeleri izledi.

Kişi başına ortalama balık tüketimi geçen yıl bir önceki döneme göre yüzde 0,7 artış gösterdi.

Diğer Haberler
Bu haber için henüz yorum yapılmamış, İlk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum Yaz