Kırmızı et üretimi azaldı 2017'de % 4 geriledi

  • 12 Şubat 2018

Türkiye'nin kırmızı et üretimi azaldı... 2017 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 4 azalan üretim, 1 milyon 126 bin tona geriledi.


Türkiye İstatistik Kurumu, 2017'nin dördüncü çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

SON ÇEYREK
SIĞIR ETİ: 260 BİN TON

Geçen yıl "son çeyrekte" sığır eti üretimi 260 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 10,4 azalırken, "bir önceki yılın aynı dönemine" göre yüzde 4,5 arttı.

SON ÇEYREK
KOYUN ETİ: 26 BİN TON

Koyun eti üretimi 26 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 21,3 azalırken, bir önceki "yılın aynı dönemine göre" yüzde 68,2 artış gösterdi.

SON ÇEYREK
TOPLAM KIRMIZI ET: 295.329 TON

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, önceki döneme göre yüzde 12,6 azaldı, önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9,1 arttı. Bu dönemde 295 bin 329 ton kırmızı et üretildi.

2017
KIRMIZI ET: 1,1 MİLYON TON

2017 yılında toplam kırmızı et üretimi ise önceki yıla göre yüzde 4 azaldı ve 1 milyon 126 bin 403 tona düştü.